ЗА МЕН

Здравейте, казвам се Христо Свинаров и от години се занимавам с пейзажна фотография. Обичам да дебна природата в най-интимните и моменти, и се чувствам особено щастлив, че в България разполагаме с безкрайно поле за действие – буквално е възможно в един ден да посрещнете изгрева на над 2 000 метра и да хванете залеза на морския бряг.

Идеята за името “Slow light” (в превод “бавна светлина”)дойде от любимата ми техника на снимане – дългата експозиция. С навлизането на дигиталната фотография самият процес спечели много, но и загуби не малко. Определено ми липсва моментът на очакване и изненада, които бяха неотменима част от снимането на лента. Дългите експозиции ми дават частица от точно това – неизвестността около факта дали кадърът се е получил и екзалтацията от успеха или яда по евентуално загубения завинаги пейзажен момент.

Заповядайте на страницата с галериите, където се намира нарастващата ми колекция от запечатани моменти или се отбийте в блога ми, където споделям интересни детайли около това, с което се занимавам.