Юли 2014

Странен месец който общо взето изкарах край морето. В минали години Юли край брега обикновено е скучен по всички фронтове с малки бурни изключения. Сега такива липсваха поне във водата – сякаш всичко този месец се случваше в небето. Нагледах се на забавни залези, някои от които дори ми дръпнаха техниката от раницата.
Първата шарения се случи на края на един ден белязан от буреносни настроения и докато небето беше като по поръчка, морето ме поизмъчи, докато харесам нещо за преден план:
2-8589

Тогава все още имах надежди за някоя буря и докато си представях къде ще гоня вълните, ме изненада поредната порция залезна красивост…

-8724

…от която дори имам повече от една снимка:

-8775

Предният план отново биде изсмукан от всичките ми пръсти, но пък се получи приятно.

Общият тон на месеца се запази до края с малко изключение в последния момент, когато все пак се вдигнаха някакви вълни и някак си с удоволствие ругаех докато бършех пръските в обектива. Харесах си едно местенце край Синеморец, което тепърва ще тормозя:

-8818

Следва дълга пауза, през която нов пейзажен материал няма да се случва и съм почти сигурен, че морето ще се опита да залее по-малките селища, докато не съм наоколо, но така е, отношенията са ни сложни 😀

Лека от мен и умната в жегите 😉

 

 

This entry was posted in залез, пейзажна фотография България, Черно море.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*